Analyser (Uppdateras) Ett par nya köprekar och ett par höjda riktkurser finns bland onsdagens analyser från analyshusen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för fordonsunderleverantören Concentric till 165 kr från tidigare 145 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Riktkurshöjningen följer på en stark kursutveckling och på Concentrics budskap att bolaget räknar med att dra fördel av övergången till eldrift. E-produkter väntas utgöra 20 procent av försäljningen 2025. ”Dock finns viss kortsiktig motvind som de kommande Brexit-förhandlingarna och det fjärde kvartalet kan förväntas vara svagt”, varnar mäklarfirman.

Nordea inleder bevakning av Vitec med rekommendationen köp och riktkurs 225 kr. Det skriver Bloomberg News. På onsdagen stängde Vitec till kurs 162,50 kr.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Electrolux till köp från behåll. Riktkursen sänks samtidigt till 250 från 260 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 232,80 kr på tisdagen.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Bonesupport till 53 kr från 30 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien i Bonesupport har gått upp med nästan 58 procent under 2019 och den stängde på 31,90 kr på tisdagen.

Exane BNP Paribas höjer riktkursen för Boliden till 249 kr från tidigare 216 kr. Rekommendationen neutral upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien handlades till 243,50 kr på onsdagsförmiddagen.

RX Securities sänker riktkursen för Alligator Bioscience till 28 kr, från tidigare 40 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien handlades kring 10,60 kr på onsdagsförmiddagen.

Sälj aktien i nätbanken Avanza. Det är slutsatsen i ett av Erik Penser Banks senaste case som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av, där banken varnar för att krympande fondmarginaler kan få internetbankens aktie att falla ned mot 45 kr. Avanza backade på fredagen lätt i den inledande handeln och var ned 0,3 procent till 96,60 kr.

Carnegie höjer riktkursen för Camurus till 136 kr från 97 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien handlas upp cirka 2,8 procent till 81,90 kr på onsdagen.