Analyser (Uppdateras) Ett par nya köprekommendationer och flera upprepade köprekar finns bland torsdagens analyser.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för AAK till köp från behåll. Riktkursen är 190 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 148,45 kr på onsdagen.

Carnegie höjer sin rekommendation för SCA till köp från behåll. Riktkursen höjs till 112 från 104 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Exane BNP Paribas höjer riktkursen för SCA till 114 kr från 98 kr. Rekommendationen outperform upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Danske Bank Markets sänker däremot sin rekommendation för SCA till behåll från köp. Riktkursen sätts till 110 kr. Det framgår av Bloomberg. SCA:s aktie handlades till 98,34 kr vid 10:50-tiden på torsdagen. På onsdagen rusade aktien 7 procent efter SCA:s delårsrapport, där bolaget också kommunicerade att värdet på skogsinnehav skrivs upp kraftigt.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Stora Enso till behåll från köp. Riktkursen sänks till 12,50 från 13 euro. Det framgår av en analys.

DNB Markets höjer riktkursen för Hexagon till 535 kr från 480 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 503 kr på onsdagen.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Hexagon till 540 kr från 475 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien handlades till 497 kr jämnt vid 10.40-tiden på torsdagen.

Carnegie däremot sänker sin rekommendation för Hexagon till behåll från köp. Riktkursen höjs till 525 från 500 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. ”Även om det värsta verkar vara över i Kina tror vi att osäkerheten kommer att fortsätta under de närmaste kvartalen och fortsätta hämma tillväxt och värderingsmultiplar”, skriver Carnegie. Carnegie har dock höjt sina ebit-estimat något, mot bakgrund av större förtroende för Hexagons effektiviseringsprogram och positiv marginaltrend för affärssegmentet PPM.

Pareto Securities höjer riktkursen för Boule Diagnostics till 74 kr från 68 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. ”Boule rapporterade signifikant förbättrade marginaler för det tredje kvartalet, som förväntat. Då åtgärdsplanen för att infria FDA:s krav ska slutföras under mitten januari, tror vi att aktien står inför en fortsatt återhämtning”, skriver Pareto.

Berenberg Bank höjer riktkursen för Getinge till 190 kr från 180 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på drygt 161 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Veoneer till 18 dollar från 15 dollar. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Hembla till minska från behåll. Riktkursen sänks till 215 från 227 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens färska köprekar
Aktier
Så handlade privatspararna i börskaoset”En missräkning på kort sikt”
Börsen
Rejält uppåt i inledningen
Skatt
Sista chansen att få skattepengarna till påskDeklarera innan midnatt
Utdelningar
Utdelningarna fortsätter att ställas in
Aktie
Vinstvarning från Zalando
Foto: Allis Nettréus/SvD/TT
Pandemin
Landeborn: Största kurssvängningarna bakom ossMen lågkonjunkturen blir djup
Foto: istockphoto
Asien
Uppåt i Kina - nedåt i Japan
Foto: AP/TT
Wall Street
Stark börsdag i New YorkJ&J upp över 8 procent på coronavaccin
Fonder
Spiltan återöppnar räntefonder
Bostad
Hemnet: Byggts upp ett rekordutbud av bostadsrätter
Foto: Thommy Tengborg/TT
Pandemin
Regeringen förstärker a-kassan
Boränta
Chefekonomen: Riksbankens åtgärder håller boräntorna nere”Obefintligt chans för stigande bopriser”
Analyser
Här är måndagens färska köprekar
Pandemin
Häggström: Därför blir det ingen snabb återhämtning
Foto: Johan Nilsson/TT
Aktie
Peab får order värd 650 miljoner kr
Foto: Erik Simander/TT
Aktie
Assa Abloy nästan halverar utdelningen
Sektor
"Betsson och Kindred för billiga för att ignorera"
Sektor
Citi: Bankernas utdelningskapningar redan diskonterade
Analys
Analys: Lupes värdering ohållbar
Foto: Shutterstock
Råvaror
Negativa priser på viss USA-olja
Foto: istockphoto
Fonder
Spararna dumpar företagsobligationsfonderCash och indexfonder lockar mer
Foto: Shutterstock
Pandemin
Alla hotell i Österrike stängsPandox har två hotell i landet
Aktietips
Tre köpvärda aktierOch två du kan strunta i
Aktietips
DI: Veoneer köpvärd för dig med hög riskvilja