Analyser Tre nya köprekar och tre upprepade finns bland tisdagens färska analyser från analysföretagen.

Société Générale har höjt sin rekommendation för SHB till köp från behåll. Riktkursen höjs till 115 från 105 kr. Det framgår av Bloomberg-systemet där förändringen är daterad den 3 januari. Handelsbanken stängde på 102,30 i fredags efter ha backat 1,5 procent under dagen.

Société Générale sänker däremot sin rekommendation för Nordea till sälj från behåll. Det rapporterade Bloomberg News på måndagskvällen. Den franska banken har sänkt sin riktkurs marginellt, från 71,29 kr till 69,51 kr.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Nobina till 75 kr från 70 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 64,55 kr på fredagen.

SEB Equities sänker rekommendationen för kredithanteringsföretaget Intrum till behåll från köp. Det framgår av Bloomberg. Riktkursen sätts till 299 kr.

Citi Investment Research höjer riktkursen för Swedish Match till 530 kr från 470 kr. Rekommendationen neutral upprepas. Det skriver Bloomberg First Word. Aktien stängde på 505,80 kr på fredagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Systemair till 186 kr från 160 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 182 kr i fredags och den har gått upp med 34 procent de tre senaste dagarna.

DNB Markets höjer riktkursen för Loomis till 460 kr från 440 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. DNB är den enda firman med en köprekommendation på Loomis i Bloombergs sammanställning med bidrag från totalt nio banker eller finanshus. Resten har behåll eller neutral. Loomis aktie stängde på 378 kr på fredagen.

Danske Bank höjer sin rekommendation för det danska smyckesbolaget Pandora till köp från behåll. Det rapporterar Bloomberg News. På tisdagsförmiddagen var Pandora-aktien upp 4 procent på Köpenhamnsbörsen. Pandora-aktien steg på måndagen 12 procent efter smyckesbolagets lägesrapport. Pandora meddelade då att rörelsemarginalen för helåret, exklusive omstruktureringskostnader, kommer att ligga i den övre delen av det tidigare kommunicerade prognosintervallet 26-27 procent.

Den norska aktiemäklaren Arctic Securities inleder bevakning av Africa Energy och sätter rekommendationen till köp. Det framgår av en färsk analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Riktkursen sätts till 3,50 kr. På tisdagen handlas aktien kring 2,10 kr, en uppgång med 2,6 procent jämfört med fredagens stängningskurs.