Analyser Tre nya köprekar och tre upprepade finns bland tisdagens färska analyser från analysföretagen.

Société Générale har höjt sin rekommendation för SHB till köp från behåll. Riktkursen höjs till 115 från 105 kr. Det framgår av Bloomberg-systemet där förändringen är daterad den 3 januari. Handelsbanken stängde på 102,30 i fredags efter ha backat 1,5 procent under dagen.

Société Générale sänker däremot sin rekommendation för Nordea till sälj från behåll. Det rapporterade Bloomberg News på måndagskvällen. Den franska banken har sänkt sin riktkurs marginellt, från 71,29 kr till 69,51 kr.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Nobina till 75 kr från 70 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 64,55 kr på fredagen.

SEB Equities sänker rekommendationen för kredithanteringsföretaget Intrum till behåll från köp. Det framgår av Bloomberg. Riktkursen sätts till 299 kr.

Citi Investment Research höjer riktkursen för Swedish Match till 530 kr från 470 kr. Rekommendationen neutral upprepas. Det skriver Bloomberg First Word. Aktien stängde på 505,80 kr på fredagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Systemair till 186 kr från 160 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 182 kr i fredags och den har gått upp med 34 procent de tre senaste dagarna.

DNB Markets höjer riktkursen för Loomis till 460 kr från 440 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. DNB är den enda firman med en köprekommendation på Loomis i Bloombergs sammanställning med bidrag från totalt nio banker eller finanshus. Resten har behåll eller neutral. Loomis aktie stängde på 378 kr på fredagen.

Danske Bank höjer sin rekommendation för det danska smyckesbolaget Pandora till köp från behåll. Det rapporterar Bloomberg News. På tisdagsförmiddagen var Pandora-aktien upp 4 procent på Köpenhamnsbörsen. Pandora-aktien steg på måndagen 12 procent efter smyckesbolagets lägesrapport. Pandora meddelade då att rörelsemarginalen för helåret, exklusive omstruktureringskostnader, kommer att ligga i den övre delen av det tidigare kommunicerade prognosintervallet 26-27 procent.

Den norska aktiemäklaren Arctic Securities inleder bevakning av Africa Energy och sätter rekommendationen till köp. Det framgår av en färsk analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Riktkursen sätts till 3,50 kr. På tisdagen handlas aktien kring 2,10 kr, en uppgång med 2,6 procent jämfört med fredagens stängningskurs.

 

 

 

Aktiechatt
Hernhag: Fyra stabila aktier för sommarportföljen
Gästkrönika
Börspsykologen: Låt känslorna ta semester när du ser över portföljenEn portfölj har inte några känslor - varför ska du ha det för den?
Val 2020
ING: Fortsatt oförutsägbart inför höstens presidentval
5/6
Trading Direkt: Detta driver börsen just nu
Börsen
Uppåt på fredagsbörsen
Placera
Flera CFD-bolag med svenska kunder stoppasAllvarliga brister i verksamheten
Foto: istockphoto
Analyser
Här är fredagens färska analyser
Foto: istockphoto
Brexit
Omvärldsstrategen: Brexit styr marknaderna i höst
Analys
Di: Dags att ta hem vinsten i SCA
Analys
Danske köpstämplar Ascelia Pharma
Analys
Danske slopar köprek för NobinaSer ökad konkurrens
Sektor
Obefintligt flygresande ger svaga trafiktalMen maj ändå bättre än april
Analys
Nordea: Zyn och återköp väntas lyfta Swedish Match vinst
Aktie
Boliden: Gruvbrand kostar 200 miljoner
Aktie
Clas Ohlsons vd lämnar bolagetLotta Lyrå har fått nytt jobb
Rapport
Slacks rapport en besvikelseFörväntningar på coronalyft
Asien
Blandat på Asiens börser
Foto: AP/TT
Wall Street
Wall Street: Index åt olika håll
Spara
Regeringen vill förbjuda inlåningsföretag utan garanti
Placera
Ålandsbanken ökar exponeringen mot europeiska aktier
Pandemin
Reserestriktionerna inom Sverige hävs
Foto: Johan Nilsson/TT
Analys
Sparebank 1: Sälj SAS innan det är för sentVarnar för utspädning vid emission
Börsen
IG: Historiens starkaste 50-dagarsrally
SBAB: Bopriserna står pallKan rentav stiga något i år
Bolån
FI: Bolåntagare har bra marginaler