Sektor Flygbolaget SAS flög cirka 1 miljoner passagerare i december, en ökning med drygt 156 procent jämfört med samma period ett år tidigare. Det framgår av SAS trafikrapport.

SAS ökade i december sin kapacitet med drygt 150 procent jämfört med decembermånaden året före och hamnade på en liknande nivå jämfört med föregående månad.

Kabinfaktorn var 57 procent, en ökning med 24 procentenheter jämfört med förra året och en minskning med 2 procentenheter jämfört med i november.

”Som förväntat var resandet intensivt i samband med jul och nyår, vilket var positivt. Utvecklingen av omikronvarianten av covid-19 innebar dock att både efterfrågan och personalkapacitet påverkades i hela branschen, vilket hade en negativ inverkan på det faktiska antalet flygningar under månaden. Vi fortsätter att påverkas av pandemin och står inför en oförutsägbar framtid, vilket innebär att vi måste kunna reagera snabbt på förändringar i efterfrågan”, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS.

RPK, intäkten per passagerarkilometer, steg med 336 procent i december. jämfört med samma månad i fjol. Intäktsmåttet yield sjönk med 29 procent medan pask steg med 20 procent valutajusterat i december.