Aktieråd Börsveckan bjuder köprekommendation för Instalco och Avensia i den senaste utgåvan och väljer att avvakta med Bravida, Haldex, MTG och Fastpartner).

Installationskoncernen Instalco växlar upp förvärvstempot betydligt i år vilket skapar goda förutsättningar för stigande vinster de kommande åren tack vare en solid lönsamhet.

”Vi finner värderingen attraktiv”, skriver Börsveckan och råder till köp.

Bravidas aktiekurs har seglat upp mot rekordnivåer trots att bolaget knappt växer organiskt samtidigt som insiders säljer.

”En hög andel service är positivt men med en hög exponering mot byggsektorn är verksamheten ändå väldigt cyklisk”, skriver Börsveckan och rekommenderar avvakta.

Haldex har plågats av en låst ägarbild och när den öppnades upp förra veckan jublade bolaget.

”Men rent operativt kommer det ta lång tid att komma på fötter igen”, skriver Börsveckan och avvaktar.

Börsveckan tror att First North-noterade Avensia kan fortsätta växa över 20 procent de kommande åren, vilket tillsammans med en uppsida i lönsamheten från nuvarande nivåer gör aktie köpvärd på nivåer under 15 kronor. Rådet blir alltså köp.

För MTG blir dock rekommendationen avvakta.

”MTG är intressant men vi kan inte på goda grunder ringa in en rimlig värdering för ett köpråd. För den som är komfortabel med e-sportrörelsens värdering från den senaste transaktionen så ser MTG däremot lockande ut, men vi är mer tveksamma till den ansatsen och avvaktar”, skriver Börsveckan.

Fastpartner har rusat 40 procent på börsen i år, drivet av en stark fastighetsmarknad och fortsatt gynnsamt ränteläge.

”Aktien handlas till en rejäl premie och med en konjunkturavmattning i sikte så bör en viss försiktighet iakttas”, heter det och även här blir rådet avvakta.