Analyser (Uppdateras) Ericsson får en ny köprekommendation och flera ändrade riktkurser efter fredagens rapport.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Ericsson till köp från behåll. Riktkursen höjs till 95 från 92 kr. Det skriver Bloomberg News. Vid 10.20-tiden handlades Ericsson B till 80,54 kr, upp 1,1 procent för dagen. Ericsson sjönk med nästan 6 procent till 79,70 kr på fredagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

Carnegie höjer sin rekommendation för Ericsson till köp från behåll. Riktkursen höjs till 95 från 94 kr. Det framgår av en analys. 

Deutsche Bank har sänkt riktkursen för Ericsson till 87 kr från 95 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

Credit Suisse sänker riktkursen för Ericsson till 97 kr från 104 kr. Rekommendationen outperform upprepas. Det framgår av en analys.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Ericsson till behåll från sälj. Riktkursen är 82 kr. Det skriver Bloomberg News.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Castellum till behåll från sälj. Det framgår av Bloomberg. Castellum lade fram sin rapport för det fjärde kvartalet i fredags varefter aktien steg nästan 4 procent till 235,50 kr.

Bank of America Merrill Lynch sänker sin rekommendation för Elisa till underperform från neutral. Det framgår av Bloomberg.

Nordea Markets sänker riktkursen för den finländska däcktillverkaren Nokian Renkaat till 33 euro från tidigare 35 euro. Rekommendationen köp upprepas dock. Det framgår av en analys. Nokian Renkaat varnade på fredagen för att nettoförsäljningen i jämförbara valutor ska minska 2020 jämfört med 2019. Rörelseresultatet väntas bli väsentligt lägre 2020 än 2019. Bakom prognosen ligger bland annat en väntad rejäl nedgång av försäljning och rörelseresultat i Ryssland. Nokian Renkaat stängde på fredagen till kursen 23,24 euro på Helsingforsbörsen, en nedgång med 7,6 procent för dagen.

Handelsbanken Capital Markets höjde i fredags riktkursen för gamingbolaget Embracer till 106 kronor från 100 kr. Rekommendationen köp upprepades. Det framgår av Bloomberg.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Skanska till 255 kr från 240 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 226,70 kr i fredags.

DNB Markets har inlett bevakning av det norska vätgasbolaget Nel med en säljrekommendation och riktkursen 5 norska kronor. Det rapporterar Bloomberg First Word. Nel verkar inom samma sektor som det svenska börsbolaget Powercell, vilket tillhandahåller bränslestackar inom vätgas. Nel handlades vid 9.35-tiden på måndagen till cirka 9,28 norska kronor, en nedgång med 5 procent för dagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Powercell till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 175 från 105 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Powercell handlades till kurs 178,40 kr i den inledande handeln på måndagen.