Lars Wingefors, grundare och vd, Embracer.

Sektor Marknaden för VR (Virtual Reality)-spel fortsätter öka i popularitet och väntas framöver växa betydligt snabbare än marknaden för traditionella spel. Det uppger Embracers vd Lars Wingefors i en presentation på torsdagen efter att bolaget kablat ut nyheten om att det förvärvar åtta bolag, varav ett med inriktning mot just VR.

Den nu uppköpta VR-studion går under namnet Force Field.

”Det är en kommersiellt stabil plattform för utvecklare att konstruera VR-produkter som kan komma att generera lönsamhet i hög grad”, säger Embracer-chefen angående Force Field.

Force Field förvärvas av Embracer genom den operativa koncernen Koch Media och det helägda dotterbolaget Vertigo Games.

”Genom förvärvet välkomnar Vertigo Games ett erfaret team som möjliggör utökad kapacitet inom AAA VR-utveckling för att främja den snabba tillväxten på VR-marknaden”, skriver Embracer i ett pressmeddelande avseende uppköpet av Force Field.

Vidare understryks det under presentationen att VR-ekosystemet växer snabbt och att spelsättet bjuder på en ny typ av upplevelse inom gamingvärlden.

På en analytikerfråga, i samband med presentationen, om och i sådana fall hur Vertigos sammanslagning med Force Field ritar om VR-landskapet svarar Force Fields vd, Arthur Houtman, att det visar på de framsteg som görs inom nischen och att det bereder vägen för framgång.

”Nu uppgraderar vi bolaget till en ny nivå med fler kollegor och studios, något vi gått och väntat på under en tid. Det här signalerar till marknaden att ytterligare tillväxt (inom VR red. anm.) är inom räckhåll”, säger Arthur Houtman.