EMBRACER: HÖJDA ESTIMAT EFTER KÖP AV ASMODEE, DARK HORSE - SEB

2022-01-14 09:52:01

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SEB Equities har höjt sina estimat för Embracer som en följd av förvärven av Asmodee och Dark Horse samt efter att banken gjort en färsk genomgång av Embracers utveckling under det tredje kvartalet (oktober-december i verksamhetsåret 2021/2022).

Det framgår av en analys.

Det enskilt största bidraget till SEB:s prognoshöjningar kommer från brädspelsgruppen Asmodee som Embracer förvärvade i mitten av december i fjol. Sammantaget har försäljningsprognosen för Embracerkoncernen för de två kommande verksamhetsåren (2022/2023 och 2023/2024) höjts med 67 respektive 65 procent och prognosen för vinst per aktie har skruvats upp med 19 respektive 21 procent.

Vad gäller lanseringar under det tredje kvartalet (som Embracer redovisar den 17 februari) pekar SEB bland annat på spelet Hot Wheels Unleashed som utvecklats av Embracers spelstudio Milestone. Spelet lanserades 30 september och mot slutet av december uppgav Milestone att Hot Wheels Unleashed sålts i över 1 miljon exemplar.

Även Activision Blizzards spel Call of Duty: Vanguard lyfts fram, ett spel där den fysiska distributionen i större delen av Europa sköts av Embracer.

SEB har höjt riktkursen för Embracer till 170 kronor från 145 kronor och upprepat rekommendationen köp, något som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen. Efter en halvtimmes handel noteras Embracer till 88 kronor, 1,3 procent upp från torsdagens stängning.Direkt-SE