Embracer Group AB: Embracer Group förvärvar Appeal Studios, KAIKO, Massive Miniteam och FRAME BREAK

2021-05-11 17:48:12

THQ Nordic har genomfört följande förvärv:

Appeal Studios SA: THQ Nordic GmbH har förvärvat belgiska Appeal Studios S.A. - skaparna bakom Outcast (1999). Appeals Studios grundades 2018 och har idag 55 anställda. Teamet utvecklar för närvarande ett innovativt Sci-Fi-actionäventyr i öppen värld som ännu inte har utannonserats. Se Appeal Studios hemsida för mer information, https://www.appeal-studios.com/.

KAIKO GmbH: THQ Nordic GmbH har förvärvat den Frankfurtbaserade studion KAIKO - som har utvecklat många tekniskt utmanande porteringar som i Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered, Legend of Kay Anniversary, Darksiders: Warmastered, Darksiders II: Deathinitive Edition och senast Kingdoms av Amalur Re-Reckoning inklusive kommande expansionspaketet Fatesworn. Studion grundades 2014 och har idag 10 anställda. Se KAIKOs hemsida för mer information, http://www.KAIKOgames.com/.

Massive Miniteam GmbH: THQ Nordic GmbHs studio och förläggare, HandyGames, har förvärvat den tyska studion Massive Miniteam. Förvärvet är HandyGames första. Massive Miniteam grundades 2018. Studion ligger i Pulheim, nära Köln, och teamet består av 20 medlemmar. Massive Miniteam är ett engagerat och mycket kreativt utvecklingsteam som samarbetar med HandyGames på flera titlar. Massive Miniteam kommer att integreras fullt ut med HandyGames, inom den operativa koncernen THQ Nordic. Se Massive Miniteams hemsida för mer information, https://www.massiveminiteam.com/.

Dessutom har THQ Nordic GmbH grundat Gate21 d.o.o i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina. Teamet kommer att göra det möjligt för THQ Nordic GmbH att ha 3D-karaktärer i världsklass med de mest avancerade karaktärs- och ansiktsriggarna i utvecklingsprojekt.

Amplifier Game Invest AB har genomfört följande förvärv:

FRAME BREAK AB: Amplifier Game Invest AB har förvärvat den svenska studion FRAME BREAK AB. Studion grundades 2020 och har består idag av fem personer. FRAME BREAK kommer att utveckla spel baserade på egna varumärken, med fokus på mycket omspelbara samarbetsspel för PC och konsol. FRAME BREAK som är baserat i Skövde blir ett helägt dotterbolag till Amplifier Game Invest AB och gör där sällskap med 13 andra spelutvecklingsstudios som sedan tidigare ingår i Amplifier-familjen.

Köpeskilling

Den sammanlagda köpeskillingen vid tillträdet för de fyra förvärven uppgår till cirka 71 MSEK på kontant- och skuldfri basis. Den sammanlagda avtalade tilläggsköpeskillingen uppgår till maximalt cirka 53 MSEK, som kan utgå under en period på upp till fem år om vissa finansiella milstolpar uppnås. Likviden betalas med en kombination av kontanter och Embracer B-aktier. Den sammanlagda köpeskillingen uppgår till maximalt 124 MSEK.

Förvärven

Genom transaktionerna gör Embracers operativa koncerner - THQ Nordic respektive Amplifier Games Invest - värdefulla förvärv. Gruppen adderar fler än 90 talanger och stärker sitt utvecklaravtryck i Europa.

Förvärven är i linje med Embracers tillväxtstrategi och kan genomföras tack vare koncernens decentraliserade verksamhetsmodell. Under de senaste tre åren har Embracer växt från en till åtta operativa koncerner. För att Embracers decentraliserade verksamhetsmodell ska vara hållbar och skalbar är det nödvändigt att de flesta förvärven görs med utgångspunkt från de operativa koncernerna. Modellen bygger på decentraliserat beslutsfattande och självständighet för ledningen i de operativa verksamheterna. En förutsättning är också att grundare och ledning i förvärvade bolag delar Embracers långsiktiga tankesätt.

Genom förvärven växer Embracer Group till 68 interna studios och över 7 100 anställda och kontraktsanställda i fler än 40 länder.

De kombinerade förvärven kommer inte att ha någon väsentlig ekonomisk inverkan på räkenskapsåret 21/22 men Embracer är övertygad om att förvärven kommer att ge betydande värde på lång sikt.

Mer information lämnas vid Embracers telefonkonferens i samband med kommande rapport den 20 maj 2021.

För ytterligare information, kontakta:
Lars Wingefors, grundare och VD, Embracer Group AB (publ)
Tel: +46 708 47 19 78
E-mail: lars.wingefors@embracer.com

Om Embracer Group
Embracer Group är ett moderbolag till företag som utvecklar och förlägger PC-, konsol- och mobilspel för den globala spelmarknaden. Koncernen har en bred spelportfölj med över 240 ägda varumärken, som till exempel Saints Row, Goat Simulator, Dead Island, Darksiders, Metro, MX vs ATV, Kingdoms of Amalur, TimeSplitters, Satisfactory, Wreckfest, Insurgency, World War Z, Borderlands och många fler.

Bolaget har huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom de åtta operativa koncernerna: THQ Nordic GmbH, Koch Media GmbH/Deep Silver, Coffee Stain AB, Amplifier Game Invest, Saber Interactive, DECA Games, Gearbox Entertainment och Easybrain. Koncernen har 68 interna studios och fler än 7 000 medarbetare och kontrakterade utvecklare i fler än 40 länder.

Embracer Groups aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market Stockholm under kortnamnet EMBRAC B. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB som nås via info@fnca.se+46-8-528 00 399.

Prenumerera på pressmeddelanden och finansiell information: https://embracer.com/investors/subscription/?lang=sv

För mer information, vänligen besök: https://www.embracer.com

Cision

Foto: Shutterstock
Aktier
Här är analytikernas aktiefavoriter i sommar
Foto: AP/TT
Wall street
Brett ned i New York
Portföljen
Snabb revansch för portföljen
Stockholmsbörsen
Nedgången mildrades vid stängningenDefensiva aktier höll emot bäst
Aktier
Spararna återvänder till folkaktiernaInvestor månadens mest köpta aktie
Aktier
Veckans mest blankade aktier
Analyser
Nokias rapport rosas av UBS, Kepler och Nordea
30/7
Trading Direkt med dagens börsnyheter och teknisk analys
Foto: istockphoto
Analyser
Här är fredagens färska köprekar
Foto: Copyright (c) 2018 nyker/Shutterstock. No use without permission.
Asien
Nya börsfall i Asien
Fonder
Sverigefonder i topp i juliPrivatspararna säljer ut sina Kinafonder
Aktier
Kapitalförvaltaren: Aktier att köpa just nu”Fortsatt bekväm med att äga aktier”
Analys
Investmentbank sänker Oncopeptides riktkurs med 75 procent
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapport
Securitas slog förväntningarna
Foto: Shutterstock
Rapport
Något under förväntan för Millicom
Konjunk
KI:s barometerindikator: Högsta värdet hittills
Foto: istockphoto
Rapport
Nokia krossar analytikernas förväntningarDubblar resultatet jämfört med estimaten
Foto: istockphoto
Analyser
Här är torsdagens köprekar
Foto: Shutterstock
Sektor
Förvaltaren om Kina: Återgång till klassisk socialism"Bolagsägare skänker bort börsposter för att slippa granskning"
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapport
Något bättre än väntat för Astra ZenecaProduktförsäljningen ökade 33 procent
Foto: istockphoto
Rapport
Klart bättre än väntat från Lundin Mining
USA
USA: Senaten enad om det stora infrastrukturpaketet
Räntan
Fed lämnar räntan oförändradÄndrar inte heller obligationsköpen
Köptips
AFV: En aktie att köpa
Foto: istockphoto
Bostad
Danske: Kraftigt fall för bopriserna i Stockholm"Temporär sättning"