EMBRACER: 6 NYA THQ-SPEL, VALHEIM CCU-TOPPADE PÅ 110.000

2021-09-20 08:10:53

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Embracerägda THQ Nordic firade i fredags kväll tioårsjubileum med att avtäcka sex nya spel. Samtidigt var vikingaspelet Valheim, med Embracer som förläggare, tillbaka i topp på Steams försäljningslista.

THQ Nordics jubileumsstream hade föregåtts av rykten och läckor där en uppgift var att sex nya spel skulle utannonseras. Nu blev det precis så. Ett av beskeden, lanseringen av Destroy All Humans! 2 – Reprobed till pc och konsol under 2022, bekräftade förhandstipsen. De övriga fem utannonseringarna, där lanseringen i samtliga fall sades äga rum "snart", var:


* Outcast 2 - A New Beginning till pc och konsol.

* MX vs ATV Legends till pc och konsol.

* Superpower 3 till pc.

* Jagged Alliance 3 till pc.

* SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake till pc och konsol.


Valheim, utvecklat av spelstudion Iron Gate och förlagt av Embracerägda Coffee Stain, släpptes i februari och hade i augusti sålts i 8 miljoner exemplar. Inför helgen uppdaterades spelet med nytt innehåll varpå det på nytt klättrade upp i toppen av den digitala distributionsplattformen Steams globala försäljningslista.

Valheims rekord i antal spelare vid ett och samma tillfälle (CCU - concurrent users) är från i februari och ligger på drygt 500.000. Efter att ha uppdaterats med det nya innehållet, Valheim Hearth & Home, nådde spelet på söndagskvällen som högst ett CCU på drygt 110.000, den högsta nivån sedan april.

Med ett CCU på 110.000 intog Valheim Hearth & Home för en stund sjätteplats på Steams CCU-topplista strax efter spel som Apex Legends men före titlar som Rust, Team Fortress 2 och GTA 5.Direkt-SE