EMBRACER: 13 MLN AKTIER BLANKADE SEDAN "FÖRTÄCKTA VINSTVARNINGEN"

2023-03-29 17:13:59

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Blankningarna i Embracer har ökat med motsvarande nära 13 miljoner aktier sedan gamingbolagets pressmeddelande i måndagskväll, ett besked som av vissa tolkades som en förtäckt vinstvarning.

Embracer meddelade på måndagskvällen att tidpunkten för slutförandet av partner- och licensavtal senareläggs och att dessa avtal sannolikt inte kommer att slutföras under utsatt tid där en deadline satts till utgången av mars månad. Beskedet pressade aktien med 13,5 procent under tisdagen och till fallet bidrog även en artikel i Financial Times där flera blankande hedgefonder gavs utrymme.

Avtalen som sannolikt försenas är intimt förknippade med Embracers prognos som är ett justerat rörelseresultat om 8-10 miljarder kronor räkenskapsåret som sträcker sig till och med mars 2023. I efterspelet menade bland annat Kepler Cheuvreux att förseningsbeskedet i huvudsak kan tolkas som en vinstvarning.

Enligt ägardatatjänsten Holdings var ungefär 61 miljoner aktier i Embracer blankade inför tisdagens börsöppning, motsvarande 4,9 procent av aktiekapitalet. På onsdagseftermiddagen har den summan ökat till 74 miljoner aktier, motsvarande 5,9 procent.

I huvudsak är det gruppen "anonyma" som står för ökningen. Här samlas de blankare som var för sig har korta positioner under 0,5 procent av aktiekapitalet. En större blankare, Perbak Capital Partners, har ökat sin korta position med ungefär 1 miljon aktier till 7,7 miljoner, motsvarande 0,6 procent av kapitalet.

Förutom sin korta position i Embracer har Perbak Capital Partners även blankat SBB.

Embracers aktie rekylerar i onsdagens handel och noterades strax innan börstängning 7 procent upp.Direkt-SE