Aktie Elektas vd och koncernchef Richard Hausmann har beslutat att avgå av personliga skäl med omedelbar verkan. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Det har varit ett privilegium att leda Elektas resa under de senaste fyra åren och hjälpa våra kunder att förbättra livet för miljontals cancerpatienter runt om i världen. Jag är stolt över att ha varit med och drivit Elekta framåt för att revolutionera canceromsorgen. Jag önskar Elekta och alla anställda all framgång under de kommande åren. Jag ser nu fram emot att ägna mig åt mina intressen och andra saker i livet,” säger Richard Hausmann.

”Vi respekterar Richards önskan om att avgå och avsluta sitt uppdrag på Elekta, vi tackar honom för hans bidrag och önskar honom allt gott för framtiden”, säger Elektas ordförande Laurent Leksell.

Elektas styrelse har initierat en rekryteringsprocess och har utsett Gustaf Salford till tillförordnad vd och koncernchef från och med tisdagen.