Elbolag lockar med gratis laddning för elbil

Publicerad 2016-02-02 09:23

Elbil Lyxbilen Teslas ägare får gratis el-laddning i upp till 1 500 körda mil per år. Vid ett treårigt avtal med energibolaget Skellefteå Kraft kan Teslaägaren köra gratis i 4 500 mil.

Redan sedan tidigare har Teslaägarna kunnat ladda bilarna gratis vid Tesla ”superchargestationer” runt om i landet. Det nya nu är att de Teslaägare som privat väljer Skellefteå Kraft som elbolag också kan ladda bilen hemma utan kostnad.

Det totala värdet för bilägaren är uträknat på 36 månader och blir 6 930 kr, det vill säga 192,50 kr i månaden.

– Vi har räknat ut hur mycket el en Tesla drar när du kör den och så har vi använt schablonen 1 500 körda mil per år. Vi vet från Tesla att det inte ligger långt ifrån vad bilägarna laddar hemma. Så har vi räknat ut vad det kostar att ladda det med elen som köps från oss, och så har vi slagit ut det med en jämn rabatt per månad i tre år, förklarar Christoffer Svanberg, affärsområdeschef Marknad på Skellefteå Kraft.

Det går att få den fria elen även för den kund som tecknar ett rörligt elavtal med bolaget, men förmånen upphör när avtalet löper ut.

Samarbetet mellan Tesla och Skellefteå Kraft sägs vara unikt, eftersom Tesla tidigare inte har ingått något liknande avtal med något annat energibolag. Totalt finns cirka 1 400 Teslaägare utspridda över hela landet.