E-HANDEL: 75% AV KLÄDKÖP I USA SKEDDE ONLINE I FEB - MASTERCARD

2021-03-10 09:44:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den digitala handeln i klädbranschen ökade till 75 procent av den totala amerikanska handeln inkluderat fysiska butiker i februari i år, vilket är nästan 30 procentenheter mer än februari 2020, enligt Mastercard.

Konsumenterna har tydligt förändrat sina inköpsvanor och flyttat online, något som kreditkortsbolaget noterat under årets inledning.

"Vi har definitivt sett ett skifte i hur konsumenterna handlar under pandemin. Nästan tre fjärdedelar av alla klädköp skedde över internet i februari, upp från 47 procent för ett år sedan", sade Mastercards Nordamerikachef Linda Kirkpatrick till CNBC.

Mastercard spår att trenden kommer fortsätta även efter det att pandemin är över och butiksnätverk, shoppingcenter och gallerior kan öppna över världen igen.

Den totala e-handelsförsäljningen ökade med 55 procent under februari, jämfört med samma månad för ett år sedan. Accelerationen i digital handel har fört fram segmentet till en marknadsmognad som Mastercard först förväntat sig två år fram i tiden.Direkt-SE