Han blir ny vd för Dustin

Publicerad 2017-10-09 08:11

Aktie IT-återförsäljaren Dustin har utsett Thomas Ekman till ny vd. Han efterträder Georgi Ganev som enligt tidigare besked lämnar sin tjänst vid årsskiftet för att bli vd för Kinnevik.

Thomas Ekman kommer närmast från rollen som vd för Cabonline Group. Dessförinnan har han bland annat varit vd för Tele2 Sverige. Han är även styrelseledamot i Com Hem.

– Med sin erfarenhet av att driva komplexa affärer och bygga digitala varumärken är Thomas rätt person att leda Dustins fortsatta utveckling på den nordiska marknaden och i linje med vår strategi. Han kombinerar ett starkt ledarskap och tydligt kundfokus med djup kunskap inom online. Vi är mycket glada att Thomas har valt att bli en del av Dustins fortsatta tillväxtresa, säger Fredrik Cappelen, styrelseordförande Dustin.

– Dustin har en stark och tydlig företagskultur med stor intern kompetens, som har gett bolaget en klart ledande position. I och med det har Dustin stora möjligheter att fortsätta växa i en spännande bransch i snabb utveckling. Därför ser jag verkligen fram emot att få fortsätta bygga Dustin och ta bolaget till nya höjder, säger Thomas Ekman.