Handelsbanken: Därför är det köpläge i Dustin

Publicerad 2017-09-25 10:40

Analys Handelsbanken ser ett bra köpläge i it-återförsäljaren Dustin efter en tid av något svagare kursutveckling.

”Vi ser en bra möjlighet att köpa Dustin Group-aktien inför utnämnandet av en ny vd och den kommande kapitalmarknadsdagen”, skriver Handelsbanken i en analys och lägger till att båda dessa händelser väntas ske under de kommande två till tre månaderna.

Dustin-aktien har tappat från årshögsta nivåer kring 75 kronor, efter beskedet i juni att nuvarande vd Georgi Ganev slutar för att den 1 januari 2018 börja som vd för Kinnevik.

Handelsbanken hävdar dock att Dustin har en stark strategi på plats och att bolaget är väl positionerat för att fortsätta att ta marknadsandelar i Norden.

Samtidigt räknar banken med att flera initiativ, som molnplattformen och tilläggsförvärv, lyfter bruttomarginalen och genererar lönsam tillväxt, heter det i analysen.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen, uppgraderar SHB Dustin till köp (öka) och håller kvar riktkursen 80 kronor.

Vid 10.15-tiden på måndagen hade Dustin stigit 3,8 procent till 68:75 kronor. Sedan årsskiftet är aktien upp 7,4 procent.

 

image

Källa: Infront