Analys IT-återförsäljaren Dustin har gått in i en investerings- och konsolideringsfas som väntas dämpa resultattillväxten och aktiekursutvecklingen fram till första halvåret 2020. Det skriver Carnegie i en analys där investmentbanken sänker rekommendationen för Dustin till behåll, från tidigare köp.

Investmentbanken hänvisar till att Dustin i rapporten för det tredje kvartalet meddelade att bolaget lägger ett ökat fokus på integration av förvärvade bolag, investeringar i sina lager och expansion av sina tjänster och lösningar.

”Vi tror att detta är strategiskt sunt och att det kommer att stärka bolagets konkurrenskraft och marginaler. Det kommer emellertid troligen skapa oro kring ebita-marginalmålet på kort sikt”, skriver Carnegie.

För det tredje kvartalet redovisade Dustin en solid organisk försäljningstillväxt, men med lägre ebita-marginal, konstaterar Carnegie. Banken spår en något lägre tillväxt och oförändrade marginaler sekventiellt sett under det fjärde kvartalet.

”Vi räknar med fortsatt marginalpress som en följd av underabsorption av försäljnings- och leveransorganisationen för tjänster och lösningar. Det finns också en negativ mixeffekt från kontraktet från danska offentliga sektorn”, skriver Carnegie i analysen.

Dustin handlades vid 11.50-tiden till 72:20 kronor, en nedgång med cirka 6 procent för dagen.

Graf: Dustin kursutveckling 2019

image

 

Källa: Infront