Jacob Wallenberg är ordförande i Investor.

Aktie Swedbank har tagit bort Investor som sektorsfavorit inom Bank/Finans i månadens uppdatering av sektorsfavoriterna. Samtidigt har Citi sänkt sin rekommendation för Investor.

Swedbanks sektorsfavoriter är bolag som banken tror på inom respektive sektors. I denna den sista uppdateringen i juli sker inga förändringar, förutom att just Investor inte längre är en favoritaktie.

När banken ser över sektorsfavoriterna appliceras en placeingshorisont på tolv månader.

Just nu ser Swedbank en ”fortsatt återhämtning i ekonomin, i kombination med låga räntor och stora stimulanser”. Banken anser att det just nu fortsatt råder en ”strukturellt gynnsam miljö för risktillgångar”.

Men efter senaste uppdateringen av Swedbanks sektorfavoriter den 27 juli finns nu bara två aktier kvar i sektorn. De båda aktierna som banken fortfarande håller som favoriter är Nordea Bank och Handelsbanken.

Borttagningen av Investor görs utan att Swedbank tydligt motiverar varför.

Även storbanken Citi har förändrat sin syn på Investor och sänker sin rekommendation för investmentbolaget, till sälj från neutral. Citi Investment Research höjer dock riktkursen, till 192 kr från 177,75 kr, enligt Reuters.

Investor stängde med kursen 215,10 kr vid måndagens handelsavslutning, och backade drygt 1 procent, till 213,50 kr, i handeln vid lunchtid på tisdagen.