DRAFTKINGS: TECHFONDEN ARK INVEST KÖPTE UNDER BLANKARATTACKEN

2021-06-16 11:32:49

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Techfonden Ark Invest, som rattas av Cathie Wood, köpte aktier i bettingbolaget Draftkings under tisdagen efter det att bolaget anklagats för regelbrott i en blankarrapport signerad Hindenburg Research och fallit på börsen.

Det rapporterar Market Watch.

Ark Innovation ETF och Ark Next Generation Internet ETF var de största enskilda aktörerna på köpsidan under tisdagens turbulens, som minskade efter att Draftkings gått ut och förnekat Hindenburg Researchs uppgifter.

Ark Invest är vid Cathie Wood mest kända för spektakulära uttalanden om tillväxtbolag och utdelandet av höga riktkurser på techaktier. De vidlyftiga riktkurserna har länge varit i särklass högst vad gäller portföljfavoriten Tesla, men Cathie Wood fick också rätt under 2020 då elbilstillverkarens aktiekurs rusade till nivåer som funnits i Cathie Woods prognoser under lång tid.

Blankarfirman Hindenburg hävdar i sin blankarrapporten att Draftkings via ett dotterbolag kallat SBTech verkar i illegala marknader, i länder där betting är förbjudet.

Hindenburg har i sin tur fått rikligt med uppmärksamhet under det senaste året för analyser riktade mot ett flertal stora så kallade spac-bolag, varav Draftkings är ett av de tidigaste.

Bland annat har elfordonsföretagen Nikola och Lordstown sett sig tvingade att genomföra stora organisationsförändringar efter att bedrägerianklagelser riktats mot bolagen.

Rapporten mot Draftkings grundas på intervjuer med tidigare anställda vid amerikanska finansinspektionen SEC, där intervjupersonerna hävdar att SBTech har en bakgrund av verksamheter i svarta marknader.

Aktien sjönk 4,2 procent i tisdagens ordinarie handel och var ned med ytterligare någon procent i den amerikanska förhandeln på onsdagen.

Kursfallet i Draftkings blev kännbart även på svensk börs, där Evolution sjönk 6 procent, Kindred var ned 3,4 procent och Kambi sjönk 1,5 procent. De svenska betting- och kasinoaktierna fortsatte även de ned på onsdagen.Direkt-SE