Doro har undertecknat patentlicensavtal med Siemens

Publicerad 2007-11-20 11:23

Doro har signerat ett flerårigt icke-exklusivt patentlicensavtal med Siemens om Dect-teknik.- För Doro är det viktigt att ha tillgång till Dect-teknik för att ta fram och skapa tekniskt avancerade produkter som bygger på denna, säger Ingvar Karlsson,

Avtalet ger Doro rätten att i fortsättningen använda Siemens patenterade Dect-teknik, som är den ledande tekniken för trådlösa telefoner för fasta nätet.
Siemens var med och utvecklade Dect- teknikens redan från starten. Det teknikkunnande som Siemens bidrog med var avgörande för Dect-teknikens framgångar och idag är Dect den helt dominerande och växande accessmetoden för trådlösa telefoner.

Avtalet mellan Doro och Siemens innebär att Doro får rätten att i fortsättningen använda sig av Siemens Dect-teknik för trådlösa telefoner för fasta nätet. Doro har tidigare under 2005 signerat en liknande överenskommelse med Ericsson.

Fakta:
Dect står för Digital Enhanced Cordless Telecommunications.
En trådlös telefon kan antingen vara digital eller analog. Den digitala tekniken ger mindre störningar och ett bättre ljud.
Under 2004 såldes uppskattningsvis 35 miljoner Dect-telefoner i världen. En siffra som beräknas stiga till över 50 miljoner år 2008.
En majoritet av Doros telefoner är Dect-telefoner..

(TT)