Aktietips DNB stuvar om i den norska aktieportföljen genom att ett it-bolag kastas ut och ett sjömatsbolag tar plats.

I veckans portföljuppdatering kastas it-bolaget Atea ut och ger plats åt Lerøy Seafood som för övrigt blir det andra sjömatsbolaget i DNB:s portfölj.

”Vi ökar exponeringen mot sjömatssektorn i portföljen till övervikt genom att ta in Lerøy Seafood utöver Salmar som redan finns i portföljen”, skriver DNB.

Lerøy har haft en svag kursutveckling de senaste månaderna. Så sent som i förra veckan kom bolaget också med en svag uppdatering inför den kommande kvartalsrapporten och sedan mitten av augusti har aktien fallit 8 procent mer än Oslobörsens sjömatsindex.

”Detta ger en attraktiv ingångsnivå. Med ett P/E på 15x har Lerøy Seafood enligt vår syn en attraktiv värdering jämfört med andra sjömatsbolag”, skriver DNB.

Bankens analytiker konstaterar också att laxpriset brukar ha en stark utveckling på hösten.

”Återöppningen av hotell och restauranger ökar efterfrågan och kan i år ge ett extra starkt säsongsuppsving”, skriver DNB.

DNB:s norska aktieportfölj uppdateras veckovis på bankens sajt och har hittills i år gett 19,5 procents avkastning samtidigt som Oslobörsens OSEBX är upp 19,2 procent.

Portföljen består i dagsläget av Aker BP, B2 Holding, Equinor, Europris, Lerøy, Salmar, Schibsted, SR Bank, Storebrand, Orkla och Yara.