Analys Storytels prognos för det innevarande tredje kvartalet var konservativ och den höga tillväxten kommer att fortsätta.

Det skriver DNB Markets i en analys på onsdagen och  upprepar  sin köprekommendation och höjer riktkursen till 315 från 250 kr.

”Vi förblir 7 procent högre än Infronts konsensus för 2021 med stöd av lanseringar på nya marknader, en ledande katalog, solid teknologi och en stödjande bransch-bakgrund”, skriver DNB i analysen.

Vidare är banken optimistiskt inställd till de senaste förvärven där det senaste köpet av Kitab Sawti ger ljudboksföretaget en bra position att bygga en ljudboksmarknad i Mellanöstern och Nordafrika och potentiellt nå en abonnentbas på omkring 20 miljoner, vilket kan jämföras mot dagens 1,3 miljoner kunder.

Trots den senaste tidens kursuppgång handlas Storytel till 5 gånger försäljning i relation till bolagsvärde (EV/sales) sett till den kommande 12-månadersperioden, och DNB menar att det är omkring 30 procent lägre än andra streamingbolag som ligger om kring 7 gånger EV/sales.

Storytels aktie studsade upp närmare 5 procent på onsdagsförmiddagen efter tisdagens nedgång på nära nog 9 procent i spåren av kvartalsrapporten.