Analys Ståltillverkaren SSAB:s satsning på affärsområdet Special Steels, där förutsättningar för högre marginaler finns, samt bolagets motståndskraftiga kassaflöde och sunda balansräkning talar till bolagets favör.

Därtill är SSAB på väg att bli en av världens mest miljövänliga stålproducenter.

Det skriver DNB Markets i en dagsfärsk analys, där banken återupptar bevakningen av SSAB med en köprekommendation och riktkursen 35 kronor för A-aktien, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat.

”SSAB:s strategi är att utöka Special Steels, vilket vi tror kommer att bli en nyckelfaktor när det gäller att öka bolagets marginaler, då vi bedömer att affärsområdet har branschens högsta försäljningspriser”, skriver DNB.

SSAB handlas för närvarande till de lägsta nivåerna på fem år värderingsmässigt (EV/sales), vilket tyder på att en möjlig marginalexpansion inte prisas in av marknaden, resonerar banken.

”Vi tror inte att aktiekursen fullt ut återspeglar en potentiell vinståterhämtning från en cyklisk uppstuds”, menar DNB, som inte är främmande för en högre utdelning framöver.

SSAB är en av världens mest koleffektiva stålproducenter och Hybrit-projektet, som syftar till att framställa stål utan utsläpp av koldioxid, kan revolutionera ståltillverkningen. Om projektet lyckas kan högre värderingsmultiplar motiveras, enligt DNB.

SSAB A handlades vid 10.15-tiden på onsdagen till drygt 23 kronor på Stockholmsbörsen, en uppgång med 2,5 procent för dagen.

 

Graf: SSAB A kursutveckling 1 år

image

Källa :infront