Aktietips DNB plockar in Norske Skog i bankens modellportfölj – en portfölj som för övrigt utvecklats sidledes den senaste veckan trots raset i sjömatsektorn.

DNB:s portfölj stod på måndagen på samma nivå som en vecka tidigare. Men tittar vi på enskilda bolag så syntes desto större rörelser. Efter att den norske finansministern gått ut och dementerat en eventuell lindring av den föreslagna ”laxskatten” föll Lerøy Seafood 4.4 procent medan Mowi sjönk 3,8 procent.

Samtidigt gjorde ett sjunkande oljepris att Subsea, Aker BP och Equinor alla föll. Bättre gick det för Stolt Nielsen (+9,2 procent) och Europris (5,8 procent).

DNB väljer nu att ta in Norske Skog i portföljen.

”Bolaget rapporterade starka kvartalssiffror vilket gav en ny runda med uppjusteringar i konsensusestimaten. Vi ser att kombinationen av positiva estimatrevideringa, ett positivt kursmomentum och en värdering som är attraktiv trots kursuppgången”, skriver DNB i veckans portföljuppdatering.

Portföljen består i dagsläget av Aker BP, Equinor, Europris, Lerøy Seafood, Mowi, Norske Skog, Stolt Nielsen, Storebrand, Subsea 7 och Yara