Analys DNB Markets räknar nu med betydligt högre försäljning för Ericsson i Indien än vad banken tidigare förväntat sig. Telekombolagets kostnadsneddragningar väntas nu också kunna ske tidigare än väntat. Det framgår av en analys, där DNB uppgraderat Ericsson till köp (behåll) och höjt riktkursen till 80 kronor (63).

”Vi räknar med att Q1-resultatet hamnar i linje med konsensus, men ser att potentialen väger mot uppsidan”, heter det i analysen.

Risken kring det första kvartalet har dämpats, menar DNB.

”Fyra resultatmissar i rad och en aktiekurs på den lägsta nivån på flera år har troligen bidragit till bolagets Q1-guidning, enligt vår bedömning. Vi tror att ledningen sannolikt har räknat in en buffert för att undvika en femte miss”, skriver banken.

DNB flaggar dock för att Ericsson under det första kvartalet kan komma att ta större omstruktureringskostnader och banken räknar med att de kan landa på 8,5 miljarder kronor.

Vidare ser banken det som sannolikt med en gradvis minskning i rabatten för Ericssons styrning och regelefterlevnad, givet att fallet med DPA-överträdelsen nu har slutförts och att inga nya upptäckter kommit kring Irak.

För Nokias del står DNB Markets emellertid fast vid sin rekommendation behåll och riktkursen har sänkts till 4:70 euro (5:00).

”Vi tycker att Nokia har en fundamentalt låg värdering, men vi ser varken någon katalysator på kort sikt eller långsiktiga tillväxtmöjligheter med potential att ändra sentimentet hos investerarna”, skriver banken.

Ericssonaktien, som under torsdagen handlas exklusive utdelning om 1:35 kronor, hade vid 11.15-tiden stigit 1,1 procent, eller 0:61 kronor, till 58:31 kronor.

Nokia hade samtidigt gått upp 0,7 procent till 4:43 euro.