Analys DNB Markets höjer sin rekommendation för Oncopeptides till köp från sälj. Riktkursen höjs till 15 från 5 kronor. Det framgår av en analys publicerad vid 12-tiden på måndagen.

Oncopeptides hade strax efter klockan 13.30 stigit med runt 25 procent till 9:96 kronor sedan bolaget kontaktat den amerikanska läkemedelsmyndigheten och återkallat sitt frivilliga tillbakadragande av blodcancerläkemedlet Pepaxto i USA.

Oncopeptides har inlett en dialog med FDA för att gå igenom nya data, heter det. Bolaget ville på måndagen inte gå in på de vetenskapliga detaljerna som ligger bakom beslutet.

DNB framhåller det faktum att den totala överlevnaden i Ocean-studien inte matchar de så kallade progressionsfria överlevnaden, det vill säga tiden från behandlingens start till dess att cancertumören fortsätter att utvecklas.

Enligt DNB finns fortsatt en möjlighet till ett godkännande i Europa och att produkter kan utlicensieras. Samtidigt pekar de på den fortsatt höga osäkerheten och den höga risken i en investering.