Sektor Försiktigare hållning till fastighetssektorn med stigande räntor och därmed avkastningskrav (yield) ligger bakom DNB Markets sänkning av rekommendationen för Castellum till behåll (köp). Biljana Peherssons utträde som vd och Rutger Arnhults inträde rör dessutom upp damm runt bolaget som behöver lägga sig.

Det menar DNB Markets i en analys och justerar samtidigt ned riktkursen till 240 kr från tidigare 280 kr.

På måndagskvällen meddelade Castellum att Biljana Pehrsson lämnar vd-rollen, en post som hon tillträdde för en månad sedan efter att Castellum förvärvat Kungsleden där hon tidigare var vd. I en kommentar till Dagens industri uppgav Rutger Arnhult, som i samband med vd-bytet kliver av som styrelseordförande, att lösningen är permanent.

”Vi tror att det här steget potentiellt kan ge bränsle till ytterligare spekulation om att Castellum möjligen ska köpa Corem (reds anm: Rutger Arnhult kontrollerar 49 procent av rösterna i Corem). Enligt Bloomberg News har Rutger Arnhult tidigare kommenterat att ett samgående vid något tillfälle kan vara vettigt”, skriver DNB.

Marknaden reagerade negativt på beskedet om vd-bytet och vid klockan 10.40 var aktien ned 2,7 procent på en Stockholmsbörs som i övrigt var upp kring 1 procent.