Analys Efter den senaste tidens börsnedgång handlas installationsbolaget Bravida till attraktiva nivåer. Bolaget genererar starka kassaflöden och har gott om resurser för att göra förvärv, minska skuldsättningen och betala utdelning.

Det menar DNB Markets, som höjer sin rekommendation för aktien till köp från tidigare behåll, med upprepad riktkurs 105 kr, efter bolagets kapitalmarknadsdag.

”Den senaste marknadsturbulensen har skapat en attraktiv ingångspunkt /…/ och vår värderingsgapsanalys tyder på en betydande ytterligare potential”, skriver DNB i en analysuppdatering.

Budskapet vid kapitalmarknadsdagen var tydligt och fullt av självförtroende, enligt banken. Bravidas organiska tillväxt är högre än den nordiska installationsmarknadens, och bolaget är marknadsledande.

Bravida har dessutom gjort närmare 100 förvärv de senaste tio åren och har därmed bidragit till marknadens konsolidering.

”Med kombinationen av en framgångsrik integrering och stabila finansiella resultat har bolaget nått en ledande position, samtidigt som rejäla finansiella muskler upprätthålls”, resonerar DNB:s analytiker.

På lite sikt räknar banken med att Bravida ska fortsätta på konsolideringsspåret, även om några i dagsläget aviserade förvärv inte räknats in i riktkursen 105 kr. I DNB:s värderingsgapsanalys tas sådana dock med i beräkningen, vilket pekar mot en potential närmare 170 kr.

Bravida handlades vid 10.40-tiden på torsdagen till 88,85 kr, en uppgång med 0,6 procent för dagen.

 

Graf: Bravida kursutveckling 1 år

image

Källa: Infront