DIREKT POD: ÄR HELA FINANSMARKNADEN SNART ETT NFT-KONSTPROJEKT?

2021-03-17 11:01:48

STOCKHOLM (Direkt Studios) Får det lov att vara ett kattklipp för ett par hundra tusen dollar, eller en kryptoslant ämnad för barnspel, som råkat värderas upp med 30.000 procent?

Jodå, nu när även den digitala världens tillgångar bjuds ut till försäljning via den röriga blockkedjan i en tämligen håsad kryptomarknad så står budgivarna naturligtvis på kö och vaskar sina bitcoins, samtidigt som gammelpersonerna från andra sidan av det ekonomiska spektrat rycker ut med pekpinnarna i högsta hugg och försöker låta så trovärdiga det går i ämnet NFT.

Non-Fungible Tokens har nu blivit sinnebilden för den yngre generationens digitala livsföring. Men... Har det gått för långt, och kan hela den digitala ekonomin bara vara trams?

Så klart inte, menar utrikesredaktör Joakim Rönning, som likt nån annan Carl Bildt-digitalist tagit på sig att förklara den här schismen och det virtuella dagis som ska vara vår uppkopplade framtid. Och FollowTheMoneys programledare, som heter Martin Nilsson, är ju klart yngre och siktar på att fylla igen samtliga fem åren av generationsglapp i en debatt om konstdebatt och om framtiden helt enkelt är ett virtuellt dagis.

Podcasten finns tillgänglig på alla podcastplattformar, bland annat Spotify, Acast och Apple Podcasts.


https://youtu.be/ZunpBzlR1YMimage


Nyhetsbyrån Direkt är en del av Infrontkoncernen.Direkt-SE