Aktie Volvo Cars vd Håkan Samuelsson har goda förhoppningar om att komma överens med Bilia kring hur de kan komma att samarbeta framöver. Det rapporterar Dagens industri.

Bakgrunden är att Volvo Cars i november 2020 sade upp återförsäljaravtalet med Bilia. Kontraktet har från uppsägningsdatumet en tvåårig uppsägningstid.

Marknaden har gått oviss kring vad som skulle hända härnäst efter att avtalet mellan bolagen sagts upp. För första gången sedan uppsägning delar Volvo Cars vd sina tankar kring detta, rapporterar finanstidningen.

– Biliakontraktet har vi sagt upp för vi tycker inte så som vi jobbar tillsammans med Bilia i dag är i enlighet med det nya. I och med att de är en så stor aktör i Sverige vill vi prata vidare med Bilia om hur vi ska jobba tillsammans. Och då har vi gjort på det här formella sättet. Vi har två år på oss att komma fram till ett sätt att jobba tillsammans som stämmer med de förväntningar som kunder har i framtiden, säger Håkan Samuelsson till Dagens industri.

Volvo Cars uppköp av Upplands Motor är en delförklaring till varför Bilia-avtalet sagts upp. Planen från Volvo Cars håll är att slå ihop Upplands Motor med den egna återförsäljaren Volvo Bil och även helt ta över Bra Bil och införliva de tre i en ny enhet.

Tanken är att skapa ett nytt koncept där övergången mellan fysisk handel och onlinehandel förbättras. Volvo Cars har som mål att få fler direktkontakter med sina kunder, skriver finanstidningen.