Aktie Trots att Azelio har börjat producera sitt energilager står orderböckerna tomma. Det finns flera frågetecken kring aktörer som bolaget har ingått avsiktsförklaringar med. Det skriver Dagens Industri i en granskning av solenergiföretaget.

I somras rapporterade tidningen att det fanns tveksamheter kring kapaciteten hos ett bolag i Kalifornien som Azelio har sin största avsiktsförklaring med. Nu uppges det alltså finnas oklarheter kring flera partners, enligt vad Di uppger. Bland annat rör det sig om det indiska bolaget Atria Power.

”Atria har inga nyheter på sin hemsida sedan 2017 och verkar inte ha uppdaterat sin sida på Linkedin sedan dess. Den enda nyheten kring Atria som fått stor spridning på senare år, förutom avtalet med Azelio, är en stororder på vindturbiner som Atria lade i slutet av 2018”, skriver Dagens Industri.

I en kommentar på söndagskvällen skriver Pareto Securities att Di-artikeln lär sätta press på Azelio-aktien. Pareto drog nyligen ned sina estimat, men ser inte anledning att göra ytterligare revideringar, enligt analysen. Pareto har rekommendationen köp med riktkursen 60 kronor.