Köptips Nätmäklaren Nordnet är på väg tillbaka till börsen efter ett stort förändringsarbete. Skalbarhet och tillväxt utanför Sverige talar för Nordnetaktien, menar Dagens industri som ger rådet att teckna.

I januari 2017 köptes Nordnet ut från börsen av huvudägarna Öhmangruppen och Nordic Capital. Kan dagens Nordnet vara värt nästan fyra gånger mer än det var 2016, frågar sig Di. Förutsättningar finns, och nu gäller det för den till stora delar nya ledningen, med vd:n Lars-Åke Norling i spetsen, att bevisa sig, skriver tidningen.

Städarbetet i Nordnet är klart och ungefär 800 miljoner kr har investerats i den tekniska plattformen. Värderingen blir 22–26 miljarder kr, beroende på vad teckningspriset blir.

Bara Nordnets kunder kan teckna aktier i erbjudandet till allmänheten. Det talar för att aktien kortsiktigt blir en god affär, enligt Di och pekar på att det knappast är bra för kundrelationerna att börja med ett magplask.

”De som har blivit brända på Nordic Capitals exits i Munters och Handicare kan förstås ha sina dubier. Men om våra antaganden om nästa år stämmer kan Nordnet bli en bra investering även på längre sikt”, skriver tidningen också.