Aktie 2020 var ett exceptionellt år för coronavinnaren Boozt. Men i takt med att allt fler blir vaccinerade 2021 börjar återgången till normaliteten, så även för detta e-handelsbolag. Det är därför läge att ta hem vinsten, skriver Dagens Industri och rekommenderar sälj av aktien i Boozt.

Boozt tillhör den skara av bolag som har gynnats av att människor har suttit fast i sina hem. Sedan Boozts aktie den 25 mars 2020 noterade ett bottenrekord på 36:20 kronor har aktien rusat med cirka 370 procent till cirka 170 kronor och sett till helåret 2020 var aktien den tredje bästa på Stockholmsbörsens lista för medelstora bolag.

E-handeln kommer att fortsätta att växa men Boozt får inte lika mycket gratis, vilket bland annat innebär högre marknadsföringskostnader. Bolagets lönsamhet kommer sannolikt därför att stagnera eller falla tillbaka något de kommande åren, enligt tidningen.

”På ett års sikt, som är vår utvärderingshorisont, kommer Boozt att ha börjat återgå till en mer normal tillvaro där en hård marginalpress för branschen åter lär göra sig påmind”, skriver Di.

Tidningen pekar dock på den kan vara för tidigt ute. Boozt rapport för fjärde kvartalet 2020 lär bli mycket stark och sannolikt blir även det första kvartalet 2021 bra. Börsen tenderar dock att ligga steget före och lär snart börja fokusera på utmaningarna.