Aktietips Tillväxtpotentialen för Better Collective är stor och aktien kan lyfta över 30 procent inom de tolv kommande månaderna. Det menar Dagens Industri som under vinjetten Veckans aktie rekommenderar köp.

Köpenhamnsbaserade Better Collective, som bland annat sysslar med kundanskaffningstjänster inom betting och som är noterade på Stockholmsbörsen, klarade det första halvåret klart mycket bättre än många andra aktörer i branschen, konstaterar tidningen i analysen.

”Den organiska tillväxten, inklusive pro formatillväxten i de förvärvade tillgångarna, var 28 procent under årets första sex månader. Det kan ställas mot nolltillväxt för Catena Media”, skriver Dagens Industri.

Att Better Collective har högre kvalité än många andra kundanskaffningsbolag börjar synas i värderingen, noterar Dagens Industris analytiker. Better Collective handlas kring 13 gånger ebitda-resultatet, medan andra liknande aktörer handlas kring 4-8 gånger.

”För en närsynt betraktare kan det alltså te sig som att det inte finns mycket att hämta i Better Collective, men redan för 2020 faller multipeln under 10 baserat på Di:s antaganden”, heter det i analysen.

Tidningen, som i analysen varnar för att handeln med aktien är tunn, kommer fram till ett rimligt riktvärde om 115 kronor. I fredags stängde aktien på drygt 88 kronor.