Aktie Starbreeze valde tidigare i november att inte offentliggöra information man senare presenterade i pressmeddelanden, bland annat om vinstvarning och vd-byte, samtidigt som vd och avgående finanschefen sålde aktier. Det rapporterar Dagens industri.

Starbreeze har vid ett antal tillfällen senaste veckorna valt att utnyttja möjligheten att avvakta med att offentliggöra insiderinformation.

Den 15 november beslutade bolaget att avvakta offentliggörande av information som senare framkom i samband med vinstvarningen den 23 november.

Samma dag sålde både dåvarande vd Bo Andersson Klint och avgående finanschefen Sebastian Ahlskog aktier.

Starbreeze IR-chef Ann Charlotte Svensson uppger för tidningen att båda var upptagna i den loggbok på bolaget som höll reda på insiderinformationen. Hon uppger dock att Bo Andersson Klints försäljning var föremål för tvångsförsäljning av banken, försäljningen gjordes för att återbetala lån som finansierat tidigare köp av aktier i bolaget.

”Den typen av försäljning är inte beroende av om individen skulle vara införd i en loggbok”, skriver hon i ett mejl till Dagens industri.

Hon säger också att informationen som fanns den 15 november då inte motiverade att revidera ebitda-målet.