Aktietips Nischbanken Resurs resultat förra året var det bästa hittills. Men aktien handlas på samma nivå som för ett år sedan och risken är klart överdriven. Det menar Dagens Industri som under vinjetten Veckans Aktie sätter en köprekommendation på Resurs, verksamt inom konsumentkrediter.

”Även om vinsttillväxten uteblir räcker direktavkastningen på omkring 6,5 procent för att motivera ett köp. Fortsätter Resurs att leverera ligger dessutom en aktiekurs på 65 kronor klart inom räckhåll”, skriver tidningen om aktien som stängde på 57:60 kronor i fredags.

Tidningen menar att potentiella investerare framför allt ska fundera på Resurs tillväxt och vad som händer med kreditförlusterna.

”Båda beror på vad som händer när konjunkturen vänder ner. Vi tror att utlåningen fortsätter växa de närmaste åren. Allt färre kan höja bolånen för att finansiera dyrare inköp vilket ökar efterfrågan på andra lån. Vi tror också att Resurs klarar hålla kreditförlusterna inom det historiska spannet”, resonerar tidningen i analysen.