Aktietips Ventilationsföretaget Systemair märker inte av någon försämrad konjunktur. En stark efterfrågan på bolagets produkter och utsikter till minskad prispress innebär att vinstutsikterna är goda för det kommande året. "Det gör aktien köpvärd", skriver Dagens Industri i analysen "Veckans aktie" i måndagens utgåva av tidningen.

Systemairs omsättningstillväxt i november och december uppgick till 31 procent, vilket var ”överraskande starkt” sett i ljuset av de allt mörkare konjunkturutsikterna i världen, menar tidningen.

Aktiekursen fortsatte uppåt när försäljningssiffrorna för november och december presenterades under kapitalmarknadsdagen, men den föll senare i veckan tillbaka från som högst 83:80 till 72 kronor när Handelsbanken sänkte sin köprekommendation på Systemair till neutral.

Den nedgången på över 10 procent bör utnyttjas, menar DI.

”Med tanke på tillväxttakten är en värdering på 16 gånger vinsten för ett välrenommerat verkstadsbolag som Systemair inte särskilt farlig. Om vinstutvecklingen det kommande året blir som DI förutspår bör Systemair kunna stiga till i varje fall 90 kronor per aktie”, heter det i analysen.