Aktie Fastighetsbolaget Sagax ska vara högt värderat. Det anser Dagens industri som har tittat närmare på aktien som handlas till en premie om 126 procent mot senast rapporterade substansvärde, samtidigt som sektorn överlag handlas till stora rabatter.

En Sagax-aktie kostar i dag cirka 242 kronor. Hade aktien handlats i linje med snittrabatten i sektorn hade priset varit runt 66 kronor, skriver Dagens Industri.

Anledningen till premien beror, enligt DI, bland annat på att bolaget under de senaste tio åren växt förvaltningsresultatet med i snitt 29,4 procent årligen, vilket är högst i sektorn.

”Potentialen att fortsätta växa i Europa inom lager och lätt industri är god de kommande åren”, heter det.

En bra ledning som äger mycket aktier lyfts också som positivt.

Dessutom är finansieringsoron, som i år har plågat många fastighetsbolag, låg då de flesta stora obligationsförfallen ligger långt bort samtidigt som räntetäckningsgraden är trygga 12 gånger.

”Det krävs förmodligen att tillväxten går ned rejält eller att det sker någon annan extern händelse som vi inte kan bedöma nu för att värderingen ska gå ned. Annars kommer dyrt att förbli dyrt”, är tidningens slutsats.