Swedbanks aktie har varit sämst i klassen under en tid men nu är det revanschläge, enligt Dagens Industri som sätter köp under vinjetten veckans aktie i måndagens tidning.

Om aktien skulle handlas till sin historiska värdering finns en uppsida på omkring 35 procent till cirka 220 kronor. Skulle det inte infrias finns det ändå minst 10 procent att hämta utöver utdelningar, enligt DI.

Aktiens kräftgång började i oktober 2018 då det rapporterades att fler banker än Danske Bank kunde ha tvättat pengar i Baltikum. Resultatet av de amerikanska utredningarna i ärendet är en osäkerhetsfaktor som kan hänga kvar ett tag.

På den positiva sidan noteras att det finns tecken på en trendvändning på bolånemarknaden, där Swedbank tidigare har halkat efter.

”Kombinationen hygglig vinsttillväxt, god direktavkastning och chans till uppvärdering summerar till en köprekommendation för Swedbank. Även om kursen inte orkar hela vägen till 220 kronor innan bötesoron skingras, borde det finnas minst 10 procent plus utdelningarna att hämta”, skriver tidningens analytiker.