Scen ur spelet Crusader Kings III från Paradox.

Aktietips Man får backa till 2017 för att hitta en period då Paradoxaktien var lika lågt värderad som i dag, och sannolikt blir det svårt att köpa den på lägre nivåer än dagens. Det skriver Dagens industri under vinjetten veckans aktie där tidningen ser ett läge att fynda ett kvalitetsbolag.

2021 ser ut att bli ett dåligt år för Paradox på grund av tuffa jämförelsetal, försenade eller inställda spel, och spel som inte levt upp till förväntningarna. Men ett dåligt 2021 redan är inprisat av marknaden, resonerar Di.

”Paradox är inte i någon finansiell kris, utan problemet är det som brukar kallas för ”execution”, alltså själva utförandet. Kanske är bolagets anställda också något modfällda. Di räknar dock med att vd Fredrik Wester, med stark historik och stort ägande, är rätt person att vända utvecklingen”, skriver Di.

Om Paradox återgår till historiska tillväxttal värderas aktien till omkring 20 gånger vinsten baserat på Di:s 2022-prognos. Sett till börsen i genomsnitt och andra spelaktier som Embracer och Stillfront är det inte lågt, menar Di.

”Men Paradox har en hög lönsamhet, en tillväxt som i huvudsak är organisk och en stark ställning i en nisch. Då är det rimligt med en premievärdering”, heter det.