Aktietips Textilåtervinningsbolaget Renewcell skulle kunna bli ett stort bolag när hela klädindustrin måste ställa om till ökad återvinning. Det skriver Dagens Industri i analysen "Veckans aktie" i måndagens utgåva av tidningen och rekommenderar köp i Renewcell.

”Risken är hög, så aktien passar bäst som en krydda i portföljen”, skriver tidningen som konstaterar att förväntningarna har kommit ned rejält efter kursraset i Renewcell.

I mars 2021, då Renewcell i hållbarhetsaktiebubblan hade pumpats upp till ett börsvärde på cirka 7 miljarder kronor, gav DI en säljrekommendation för aktien.

”Efter att aktien rasat över 60 procent sedan dess är läget ett annat. Bolaget har kommit betydligt längre, även om det har kostat. Börsvärdet är 3 miljarder kronor, vilket innebär mycket lägre förväntningar”, skriver tidningen.

DI bedömer vidare att om Renewcell skulle nå sina mål 2026 om en produktion på 250.000 ton blir nettovinsten minst 650 miljoner kronor och p/e-talet under 5.

”Om målet på 360.000 ton uppnås 2030 skulle nettovinsten bli minst 1 miljard kronor och p/e-talet under 3. Då mångdubblas troligen aktiekursen”, heter det i analysen.