DI: Fyra chansaktier som kan tiodubblas

Publicerad 2017-08-30 07:00

Aktietips Dagens Industri har vaskat fram fyra chansaktier för den som är villig att göra en vågad investering. Aktier som möjligen kan tiodubblas i värde de närmaste åren.

Så kallade ”ten-baggers” är aktier som stigit 1000 procent på fem år. Sådana aktier är förstås alla investerares våta dröm. Men att hitta guldkornen är inte lätt. Det krävs antingen riktigt vågade investeringar eller att man hittar en trend som ännu inte slagit igenom i kurserna.

DI listar på onsdagen fyra potentiella ”ten-baggers” som alltså skulle kunna stiga rejält de kommande åren.

Sportspelsunderleverantören Kambi har haft en tuff utveckling efter en vinstvarning och en bruten vinsttrend. Men livesportspel är en tillväxtbransch och DI tror att det kan vända för Kambi nästa år.

Auktionssajten Lauritz.com noterades i fjol och aktien har sedan dess fallit tungt procent. Men om bolaget med en ny vd får ordning på verksamheten och når tillbaka till tillväxt så är det inte omöjligt att aktien kan tiodubblas, menar DI.

Braincool är DI:s tredje kandidat. Aktien rusade efter att medicinteknikbolagets produkt godkändes i USA. Men försäljningen har inte tagit fart och aktien har vänt ner med besked. Men produkten finns färdig och skulle försäljningen ta fart så kan också aktien vända. Men det är en riktig högriskinvestering, konstaterar DI.

Eniro har minst sagt problem och börsvärdet har rasat 98 procent de senaste tre åren. Men skulle bolaget få ordning på finanserna och hitta en roll i annons- och e-handelslandskapet kan kurstrenden vända, menar DI.