Aktietips Fritidsklädesföretaget Revolution Race har handlats ned kraftigt på börsen i år och värderingen är nu "frestande låg" enligt Dagens industri. "Aktien är klart köpvärd för den riskvillige", skriver tidningen.

Revolution Race-aktien hade, under sitt första år som börsbolag, en omsättningsökning på 48 procent till drygt 1,3 miljarder kronor och en vinstökning per aktie på 60 procent till 2,55 kronor per aktie. Samtidigt har aktien pressats hårt värderingen kommit ned väsentligt.

”Revolution Race värderas i dag till 7 gånger rörelsevinsten räknat på aktiemarknadens helårsprognos för verksamhetsåret 2022/2023”, skriver tidningen och lyfter att Revolution Race är lägre värderat än de flesta andra klädföretag och e-modehandlare.

Aktien har fallit rejält efter ”ett par oroande bolagsspecifika händelser” där ledningspersoner sålt samtliga sina aktier och att vd:n och grundaren Pernilla Nyrensten högst oväntat slutade som vd kvällen före senaste delårsrapporten, något som fick aktien att handlas ned över 34 procent nästföljande handelsdag.

”Alla dessa faktorer gör att man som placerare måste vara extra vaksam och att aktien nu är att betrakta som en högriskinvestering, skriver tidningen vars slutsats är att aktien är klart köpvärd för den riskvillige.