Aktie De framtida framgångarna för bränslecellsbolaget Powercell är i stor utsträckning redan inprisade i aktien. Den bör därför säljas. Det rådet ger Dagens Industri under vinjetten Veckans Aktie.

”Massproduktion av vätgasdrivna fordon kan ligga tio år fram i tiden – om de stora fordonstillverkarna ens väljer det spåret. Så även om drömfaktorn hos aktieägarna kring vätgasens till synes oändliga möjligheter är på topp just nu och enormt mycket pengar forsar in i så kallade gröna investeringar är, med ett börsvärde på närmare 8 miljarder, Powercells eventuella framgångar i hög grad redan inprisade i aktiekursen”, lyder tidningens motivering.

Dagens Industri pekar även på att Powercells vd Per Wassén sagt att aktien ska ligga längst ned i byrålådan, men att han sedan sålt en del av sitt innehav.

”Efter den senaste tidens våldsamma kursrusning är det dags även för övriga aktieägare att leta fram aktierna ur byrålådan”, skriver Dagens Industri om aktien som stigit 355 procent bara sedan årsskiftet.