Aktie Better Collective har sedan mitten av sommaren uppvaktat sektorkollegan Catena Media och lagt fram flera budpropåer, det senaste på motsvarande 50 kronor per aktie. Catena Medias styrelse har avvisat alla förslag. Det rapporterade Dagens Industri i lördags.

”Det måste du förstå att det är absolut ingenting som vi kan kommentera”, säger Catena Media vd Per Hellberg till Di apropå uppgifterna.

Better Collective, som likt Catena Media är verksamt inom kundanskaffning till bettingbolagen, kom med en första trevare till Catena Media i mitten av juli och sedan ska förslaget har höjts i ett par steg.

Förslagen baseras på att Better Collective ska betala i egna aktier och enligt det senaste förslaget skulle Catena Medias ägare få 44 procent i det sammanslagna bolaget, skriver Dagens Industri.

Om Better Collectiva gett upp tanken på ett samgående är enligt Dagens Industri oklart. Men tidningen konstaterar att flera ledningspersoner i Better Collective sålde stora poster aktier i mitten av september, något som inte skulle vara tillåtet om en affär var nära förestående.

Inte heller Better Collective vill kommentera uppgifter.

Aktien i Catena Media stängde på 31:04 kronor på fredagen.