Börsen USA-börserna kan rasa ytterligare 25 procent om den amerikanska ekonomin går in i en recession, enligt marknadsstrateger på Deutsche Bank. Det rapporterar Bloomberg.

Recessionsrisken i den amerikanska ekonomin ökar. Samtidigt är aktievärderingarna fortfarande höga, trots att bolagsvinsterna väntas minska framöver. Det gör att aktier ser ”pressade” ut för tillfället, konstaterar marknadsstrateger på Deutsche Bank i en analys som nyhetsbyrån Bloomberg tagit del av.

Strategerna varnar också för vad de kallar ”binära” risker på marknaden, vilka bygger på om den amerikanska ekonomin går in i en recession eller inte. 

I händelse av en recession ligger en större nedgång i korten, skriver Deutsche Banks chefsstrateg Binky Chadha i analysen. Om det sker kan det amerikanska storbolagsindexet S&P 500 falla tillbaka till indexnivån 3 000, vilket motsvarar ett ras på 25 procent jämfört med onsdagens stängningskurs, enligt storbankens strateger. 

Lyckas den amerikanska ekonomin däremot undvika en recession förväntar de sig att ”marknaden återhämtar sig kraftigt” till tidigare toppnivåer, skriver Bloomberg.