DEUTSCHE BANK: AKTIEN STIGER I FRANKFURTBÖRSENS ÖPPNING

2023-03-27 09:17:02

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Deutsche Banks aktie, som handlades kraftigt ned i en ny våg av sektororo i fredags, handlades tillbaka upp i måndagsmorgonens börsöppning.

När öppningsklockan ringde på Frankfurtbörsen steg Deutsche Banks aktie med 6 procent, och drog med sig så väl lokala sektorkollegan Commerzbank som banker ute i kontinentala Europa och Norden.

Oron kring Deutsche Bank sågs som en fortsättning på den senaste tidens bekymmer kring Credit Suisse, som förvärvats av rivalen UBS i en affär som fått stöd av schweiziska finansinspektionen Finma.

Deutsche Banks drag att lösa så kallad tier 2-skuld fem år i förtid lästes som ett svaghetstecken av marknaden, något som många analytiker vände sig emot som en feltolkning.

Tidigare har dock Deutsche Bank haft stora problem med svag lönsamhet och skandaler, som vd Christian Sewing fått i uppdrag att råda bot på med en omorganisation. De senaste två och ett halvt åren har Deutsche Bank varit lönsam och fjolårets vinst var den högsta sedan 2007, innan finanskrisen.

På måndagen drogs också franska BNP Paribas, spanska Banco de Sabadell och brittiska Barclays upp över 3 procent i börsöppningen.

På OMXS30 var SEB i tätposition, knappt 3 procent upp, samtidigt som Handelsbanken, Nordea och Swedbank alla hittades på uppgångar kring 2 procent.Direkt-SE