Deklaration Snart är det dags att deklarera. För den som vill undvika att få en pappersdeklaration gäller det att skaffa en digital brevlåda innan den 5 mars, uppmärksammar Skatteverket på tisdagen. Här är alla viktiga datum att ha koll på. 

Inför den stundande deklarationssäsongen passar Skatteverket på att lyfta fördelarna med att deklarera digitalt.

”Oavsett om deklarationen bara ska godkännas eller om den innehåller ändringar rekommenderas alla att deklarera digitalt”, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. 

Den som inte vill ha en pappersdeklaration måste skaffa en digital brevlåda innan den 5 mars. 

Privatpersoner kan välja mellan Kivra, Billo och Min myndighetspost för att ta emot digital post från Skatteverket, informerar myndigheten på sin hemsida. 

Alla som har en digital brevlåda kommer att få deklarationen skickad dit mellan den 6 och 10 mars. Den som inte har digital brevlåda får pappersdeklarationen mellan den 15 mars och 15 april. Se alla viktiga datum kopplat till deklarationen i faktarutan längre ned. 

Den 14 mars öppnar Skatteverket deklarationstjänst. Då kommer man att kunna deklarera digitalt via Skatteverkets e-tjänst och app, men även via sms eller telefon. 

– Deklarationen kommer tidigare till de med digital brevlåda. Den som ska ta fram underlag för att göra eventuella ändringar får mer tid på sig.Även den som bara ska godkänna sin deklaration får mer tid att kontrollera att alla uppgifter stämmer, säger Athina Karapanagiotidou, sektionschef på Skatteverket, i en kommentar.