Aktietips Securitas är en aktie som handlas i en stigande trend med ett starkt momentum. Det skriver IG:s analytiker Erik Hansén i ett morgonbrev. Men alla tror inte på aktien - en av huvudägarna i form av H&M-familjen Persson har dumpat hela innehavet i säkerhetsjätten.

IG:s Erik Hansén konstaterar att Securitas levererade en stabil rapport för andra kvartalet, vilket blev en trigger för aktien att effektuera en teknisk köpsignal.

”Aktien har brutit upp från senaste två årens konsolidering och signalerar därmed fortsatt uppgång. Omsättning och organiska tillväxt kom in bättre än väntat och bolaget växer snabbare än säkerhetsmarknaden generellt”, skriver han.

Värderingen ligger förvisso över det historiska genomsnittet men detta är en aktie som handlas i en stigande trend med starkt momentum i både verksamheten och aktiekursen.

”Aktien brukar gå lite svagare i september medan fjärde kvartalet brukar vara en stark period för aktien. Securitas har en defensiv karaktär som passar om är orolig för att konjunkturen är på väg att toppa. Det är ett stabilt bolag med en stark kurstrend väl värd att följa”, skriver Erik Hansén i IG:s morgonbrev.

Persson dumpar allt

Alla tycks dock inte tro på Securitas. H&M-familjen Persson har nämligen via sitt investeringsbolaget Ramsbury Invest sålt 1 miljoner aktier i Securitas under augusti.

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings sammanställning per den 31 augusti.

Familjen Persson, som inte äger några aktier i säkerhetsbolaget efter försäljningen, dök upp i Securitas ägarlista i slutet av 2010 och hade 2 miljoner aktier, eller 0,6 procent av aktiekapitalet, fram till en halvering sensommaren 2017.

I Ramsburys portfölj hittas förutom H&M och en storpost i Hexagon även innehav i en lång rad svenska storbolag, såsom Volvo, SKF och Sandvik.