Därför rusar Precise Biometrics

Publicerad 2012-05-28 11:42

Aktier Small Cap-noterade Lundabolaget Precise Biometrics rusar rejält på börsen på måndagen. Bakom utvecklingen ligger det faktum att bolagets produkter för mobil säkerhet för smartphones och surfplattor, Tactivo, har blivit certifierade av Apple.

Den första volymen av Tactivo för Iphone har redan levererats från bolagets produktionspartner i USA Flextronics. Detta framgår av ett pressmeddelande från Precise Biometrics.

Bolaget räknar med att de första orderna av Tactivo för Iphone kommer under sommaren 2012.

”Tactivo är en unik milstolpe i företagets historia. Vi har under flera år jobbat med att identifiera kommersiella möjligheter där vår kärnteknik och kompetens skulle kunna tillämpas utanför vår traditionella kundbas. Tydliga indikationer från kunder, även utanför myndighetssegmentet, antyder att vi nu är på rätt spår och att vi har hittat ett nytt och viktigt tillväxtområde, säger Thomas Marschall, VD  och koncernchef på Precise Biometrics.

Tactivo är ett smart mobilskal för surfplattor och smartphones med inbygggd fingeravtrycks- och smartkortsläsare. Produkten gör det möjligt för myndigheter och företag att upprätthålla en hög säkerhet när anställda använder mobila enheter för att nå känslig information.

Strax efter 11.30 var aktien upp med 38 procent.